GÖRDESZKA SULI

2020. március 29. - Gördeszkasuli

2020_03_28_kijarasi_korlatozas_masolata.JPG

Nyári gördeszka tábor - beszámoló

Idén másodjára került megrendezésre a Gördeszka Suli nyári tábora az óbudai Görzenálban, melyen összesen tizenhatan vettek részt.

A 7 és 14 év közötti fiúk és lányok az intenzív gördeszkázással töltött hét során rengeteget fejlődött.

Voltak teljesen kezdők, akik éppen hogy megálltak a deszkájukon, és voltak akik már évek óta gördeszkáztak, így nagyobb rutinnal indultak neki a tábornak.

dsc_0226.jpg

A tábor bázisául szolgáló Görzenál nagy átalakításokon esett át tavasszal, így több lehetőséget nyújtott a gyerekek szórakoztatására. Az ilyen táborok alkalmával, egyértelmű, hogy nem lehet a kicsik figyelmét egyetlen dologgal lekötni öt napon keresztül, így tökéletes időtöltést adott az új trambulin park és ninja warrior pálya, ping-pong és a csocsó bajnokság.

Persze a fő program a gördeszkázás volt, hiszen mindenki ezért jött.

Nagy örömmel vettük észre, hogy az ebéd utáni pihenők alkalmával nem egyszer jöttek maguk a gyerekek, hogy "akkor ideje gördeszkázni!". Számunkra ez volt az egyik legpozitívabb visszajelzés.

A napi kötelező bemelegítéseket követően, a gyakorlást két csoportra bontva végeztük.

Igyekeztünk mindenkivel a személyes képességeinek megfelelő gyakorlatokat végeztetni, melyek elsajátításával stabil alapokon nyugvó, fokozatos fejlődés érhető el.

Nagy sláger volt a "rock to fakie", melyet péntekre többen is teljesen egyedül megcsináltak. Büszkén jelentjük, hogy azok is ledroppoltak - kis segítséggel vagy teljesen egyedül - a félcsőben, akik hétfőn még nem álltak egészen biztosan a deszkájukon.

Robbanásszerű fejlődést mutatott Kata, aki a hét végére teljesen egyedül dropolt le a félcsőből, és ha így folytatja, kiemelkedő női tehetség válhat belőle.

A kicsik közül Kenéz fejlődött a leggyorsabban, aki a pár nap alatt megtanult teljesen önállóan gurulni, és magabiztosan irányítani a gördeszkáját.

A hét közepén egy igazán különleges programmal készültünk a fiataloknak. Mace és a Store13 jóvoltából újrahasznosított gördeszkalapokból készítettünk kulcstartót.

A tábor alatt a Görzenálon kívül sikerült két további gördeszkapályát is meglátogatnunk. A közelebbi Óbuda skateparkot, valamit a frissen épített, de még a hivatalos átadás előtt álló Szentendre skateparkot.

Mindkét pályán más-más jellegű elemeket, és trükköket próbálhattak ki a fiatalok. Mindenki megtalálta a képességeiknek megfelelőt.

Ezúton szeretnénk gratulálni és megköszönni mindenkinek a részvételt. Köszönjük a gyerekek türelmét, kedvességét és szófogadását. Rengeteget lendített mind a tábor hangulatán mind pedig a menetén, hogy rendes skacokkal tölthettük ezt a pár napot.
 

A gyakorlással, játékkal teli hét nem csak a gyerekeknek, de az oktatóknak is szuper szórakoztató volt.

U.I.: Azért hétvégén mind aludtunk egy jó nagyot!

Találkozunk jövőre, amikor is egy nagy meglepetéssel várunk vissza mindenkit!

A Gördeszka Suli csapata

Elindult a jelentkezés nyári táborukba

Idén újra megrendezzük a Gördeszka Suli nyári táborát!

Sok szeretettel várunk minden kalandvágyó és/vagy unatkozó fiatalt a jó hangulatú 5 napos intenzív gördeszkázásra. 

Szeretnénk ha a hozzánk érkező gyerekek, tinédzserek biztonságos körülmények között sajátíthatnák el az alapokat, és fejlődhetnének a már megszerzett tudás birtokában.

A több éves oktatói tapasztalattal rendelkező Gördeszka Sulival, 2018-ban azért vágtunk bele a táboroztatásba, mert ezt az öt napos intenzív gyakorlást remek lehetősségnek tartottuk a fejlődésre.
2_720x720.jpg

Tapasztalatainkból ítélve bátran állítjuk, hogy egy tábor sokkal többről szól, mint ami.

Egy tábor szól az ismerkedésről, szórakozásról, csapatban való együttműködésről, sok nevetésről, a szabadidő hasznos eltöltéséről. Nagy kaland mind a gyerekeknek, mind az oktatóknak.

A tábor szakmai vezetője Kaposi Dávid - a Gördeszka Suli alapítója, a Gördeszkások Klubja Sportegyesület elnöke, aki a Testnevelési Egyetemen szerzett minősített snowboard oktatói végzettséget - közel 20 éves tapasztalattal a háta mögött várja a fiatalokat augusztus 12-16 -a között.

 

A tábor részleteiért és a JELENTKEZÉSI LAPért kattints erre a linkre,

a kitöltött jelentkezési lapot küldd vissza a gordeszkasuli@gmail.com címre és felvesszük veled a kapcsolatot.

 

Szülinapi gördeszkázás

Április utolsó hétvégéjén megtartottuk az idei szezon első születésnapi Gördeszka Sulijat.

Közel húsz gyerkőc egy órás gördeszka oktatásban vett rész, majd egy látványos bemutatót is megcsodálhattak a félcsőben. A 6-10 éves fiúk és lányok között akadt aki már a saját deszkájával jött, és volt aki még sosem próbálta korábban a gördeszkázást.

Már a védőfelszerelések bemutatása és a beöltözés is hatalmas kaland volt, azonban az igazi móka csak utána jött. A csapat létszámára és vegyes felállására való tekintettel az esemény inkább egy játékos ismerkedés volt a sporttal mintsem valódi oktatás. 

Számunkra a legfontosabb a gördeszkázás élményének átadása volt, a születésnapi zsúr hangulatának megtartása mellett.

Bátran állíthatjuk sikerünk volt, mindenki nagyon jól érezte magát!

Ezúton szeretnénk megköszönni a Görzenàlnak valamint a Mocorgó Gyerekprogramoknak az együttműködést és a lehetőséget!

 

Ha te is kedvet kaptál egy aktív, gördeszkázós születésnaphoz, ne habozz, keress minket bátran elérhetőségeinken!

A gördeszkázás és a snowboardozás kapcsolata

Tóth Benedek szinte mindent megnyert a muraui Snowboard OB-n!

Megkésve bár, de annál nagyobb örömmel osztjuk meg veletek a Murauban megrendezett 2019-e Snowboard Magyar Bajnokság legnagyobb győztesét, aki nem más mint Tóth Benedek.

Beni szinte minden kategóriát megnyert a korosztályában. Óriás műlesiklás, snowboardcross és slopestyle versenyszámokban az első helyen végzett, míg a szlalomban a hetedik lett.

Benivel 2017-ben találkoztunk, amikor először járt a foglalkozásunkon. A szülei jelezték, hogy már snowboardozik, így nem volt neki teljesen új a deszkán állni.

Egyensúlyérzéke jó volt, és bátorságával sem volt baj,a gördeszkás alapokon még erősíteni kellett. Belevágtunk, majd ezek után kicsit a stílusán próbáltunk csiszolgatni. Beni a freestyle snowboard tudásán szeretett volna javítani, így jött az ötlet, hogy nyáron gördeszkázni fog. Mi, a Gördeszka Sulinál, úgy véljük, ezt nem is tehette volna jobban.

Rengeteget számít, hogy az ember állt-e már deszkán - legyen az skate / snow / wakeboard - azt hogyan tanulta meg kezelni. Ismeri-e a nélkülözhetetlen tudnivalókat, vagy épp mennyire érzi magát biztonságban a deszkán. Mennyire magabiztos a boardcontrolja?

A dolog pedig úgy fest, mint minden sportban:

Ha az alapokkal tisztában vagyunk, sokkal könnyebb és biztonságosabbban tudjuk elsajátítani az adott sport csínját-bínját. Lényegesen gyorsabb a fejlődés, a szintlépés vagy a hasonló sportba való átültetés.

Ez különösen igaz a boardsportokra.

Ha gördeszkáznál, vagy épp alternatívát keresel, surfözni mennél a nyáron és nem szeretnél teljesen "alaptalanul" deszkára állni, esetleg a jövő évi téli  snowboardra gyúrnál rá, várunk sok szeretettel téged is a Gördeszka Sulival, egész nyáron a Görzenálban.

Tapasztalt gördeszkás oktatóink, és a Magyar Snowboard Szövetség által minősített snowboardoktatónk, pontosan tudni fogja mire kell odafigyelned!

 

Oktatónk - Giczi Dávid - nyerte a pécsi félcsőversenyt

Büszkén jelentjük, hogy Gördeszka Suli oktatónk, Giczi Dávid nyerte a pécsen megrendezett gördeszkaversenyt.

A Velohellride névre keresztelt versenyre az ország minden szegletéből érkeztek gördeszkások, akik a selejtezők alkalmával 4 fős jam sessionökben mérhette össze tudását. A legjobb 6 fő került a döntőbe, ahol igazán szép trükköket láthattunk mindenkitől.

Kifejezetten örömünkre szolgált látni, hogy évről évre egyre erősebb, ügyesebb a mezőny!

Oktatónk - Giczi Dávid - már koránt sem teenager, sőt... azonban Dávid megmutatta, hogy a fiatal generáció még mindig felkötheti a gatyáját, ha a rutinos idősebb gördeszkások megjelennek.

Köszönjük a szervezést a Pécsi gördeszkás közösségnek, és gratulálunk minden helyezettnek!

 

Gördeszka bemutató a Wakeboard OB-n

Szeptember 23-án, az Omszk Wakeboard Centrum jóvoltából, lehetőségünk nyílt a tóparton lévő félcsőben bemutatózni és oktatni.

Aznap tartották a Wakboard Országos Bajnokság döntőit, mely kiváló alkalom volt arra, hogy a board-sportok iránt érdeklődők kipróbálhassák, milyen az élet négy keréken. Pumpálás a félcsőben, droppolás és egy kis segítséggel jó pár rock to fakie is sikerült a gördeszkásásra vállalkozó fiataloknak.

Örültünk a bátor kicsiknek és nagyoknak, azoknak az elismert wakeboardosoknak akik együtt gördeszkáztak velünk, ugyanis a többszörös magyar bajnok Szóláth Szebasztian és Kis Benedek is tiszteletét tette a minifélcsőben. 

Bebizonyosodott, hogy a gördeszka és a wakeboard nagyon is megfér egymás mellett, sőt mi több jó barátok.

Gratulálunk a wakeboard bajnokság helyezettjeinek, és várunk mindenkit sok szeretettel, aki úgy érzi szeretné biztonságos keretek között elsajátítani a gördeszkázás alapjait!

 A galéria megnyitásához kattints a képre!

Auchan Korzó - Extrém Sport Fesztivál

2019. szeptember 22-én, szombaton, Budaörsön jártunk, ahol az Auchan Korzó parkolójában tartottunk egész napos oktatást és gördeszka bemutatót.

Az Extrém Sport Fesztivál keretein belül nem csak a gördeszka, de a görkorcsolya valamint a BMX rejtelmeivel is megismerkedhettek a kíváncsiskodók. Ezen kívül zenés programok és akrobatikus kosárlabda bemutató is színesítette a műsort.

A #Parkolópálya területén felállított  mobil minifélcsövünket és mobil gördeszkapálya elemeinket kifejezetten a kezdő és haladó gördeszkások számára hoztuk el, akik azt egyből használatba is vették.

gordeszka_suli_minifelcso_jpg.jpg

Az időjárás is kegyes volt hozzánk, ugyanis a reggeli csöpörgő eső ellenére délután kisütött a nap. Ennek köszönhetően sok gyermek jött el és deszkázott velünk. Volt aki saját deszkával érkezett, és akadt olyan aki most állt először gördeszkán. Az alapoktól a trükkökig több mindent átvettünk, természetesen annak fényében, hogy ki milyen szinten állt.

A kitartó gyakorlást pedig, a nap végén tartott, amatőr versennyel koronáztuk meg, amely első három helyezettje értékes ajándékokkal gazdagodott az Auchan Korzó felajánlásából.

A hangulatért felelős Annimal Cannibals is kivette a részét a buliból, nélkülük nem lett volna ilyen tökéletes a nap!

Köszönjük az Auchan Korzónak a meghívást, valamint nektek, hogy eljöttetek!